Iată citeva sfaturi pentru a reduce consumul inutil de energie, economisind astfel bani şi contribuind la protejarea Planetei.

Un aspect important este legat de izolarea locuinţei. Cu toate că implică anumite costuri, pe termen lung, această investiţie te va ajuta să foloseşti eficient energia şi să reduci semnificativ cheltuielile de încălzire sau răcire ale casei.

Ferestrele care pot filtra razele ultraviolete sunt o soluţie nemaipomenită de a economisi energie electrică, utilizînd lumina directă a soarelui. Chiar dacă această soluţie nu te va ajuta să rupi contractul cu furnizorul de curent electric, cu siguranţă vei depinde mult mai puţin de el şi vei face economii ce se vor vedea în portofelul tău.

O soluţie extraordinară pentru cei care au o grădină este folosirea apei rezultate în urma ploilor. Pe lîngă faptul că poţi folosi această resursă pentru a uda plantele, vei scuti folosirea de curent electric pentru sistemele de irigare electronice.

Nu în ultimul rînd, foloseşte cît mai puţin lumină artificială în timpul zilei sau pe înserat, cînd încă mai intră lumină naturală pe fereastră.